This is main content

Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid 2021

06 oktober 2021
Uitnodiging Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid 2021

Op donderdag 4 november vindt de Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid 2021 in het Rat Verlegh Stadion in Breda plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de provincie, de 3 Brabantse omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s. 

De afgelopen jaren kwamen ruim 100 deelnemers, van de Brabantse gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s en de provincie Noord-Brabant naar deze Studiedag. Helaas heeft de Brabantse Studiedag in 2020 niet door kunnen gaan. Als de coronamaatregelen het toelaten bent u van harte welkom op de 12e Brabantse Studiedag. Mochten de maatregelen aangescherpt worden dan is er een alternatief digitaal programma.

Voor wie

Overheidsmedewerkers (veiligheidsregio's, gemeenten, omgevingsdiensten, provincie, GGD, etc.) van alle disciplines, die een rol spelen in de omgevingsveiligheidsketen zijn van harte welkom. Denk aan bijvoorbeeld: milieuadviseurs, ruimtelijke ordenaars, stedenbouwkundigen, medewerkers duurzaamheid, rampenbestrijding/integrale veiligheid, RIS-coördinatoren, vergunningverleners en toezichthouders. Zowel ambtenaren als bestuurders en raads- en statenleden zijn van harte welkom. 

Thema studiedag

In het afwisselende programma komen uitdagingen op het gebied van omgevingsveiligheid aan bod. Als eerste is dat stedelijke verdichting. Een aantal bestuurders belicht hun kijk op dit thema. Vervolgens is er in de ochtend ruimte voor de energietransitie. Als laatste staat cybercrime op het programma. Een risicovol bedrijf uit Brabant vertelt over ervaringen met dit thema. Na het gezamenlijke ochtendprogramma is het 's middags tijd voor de praktijk. U kunt een keuze maken uit 4 sessies: een van de 3 excursies of een projectencarrousel in het stadion.

Klik rechts op deze pagina voor meer informatie over het programma en meld je uiterlijk 15 oktober 2021 aan.