This is main content

Opdrachtgevers

De omgevingsdiensten zijn regionale uitvoeringsdiensten. Dat betekent dat de provincie Noord-Brabant en de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant (via een Gemeenschappelijke Regeling) onze eigenaar zijn én onze opdrachtgevers.

Gebiedskaartje regio Zuidoost-Brabant

Werkgebied ODZOB in Zuidoost-Brabant: gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en de provincie Noord-Brabant. 

Samen meer waarde

Waar we vaak niet bij stilstaan, is dat risico’s en gevolgen voor de leefomgeving vaak niet ophouden bij een gemeente- of provinciegrens. Het vervoer van (gevaarlijke) stoffen verloopt via de weg, het water of het spoor dwars door dorpen en steden heen. Een brand brengt afvalstoffen in de lucht, die kunnen overwaaien naar een compleet ander gebied. En vervuild bluswater kan via de sloot kilometers verderop schade aanrichten. Daarom is samenwerking nodig om de risico’s voor de leefomgeving gezamenlijk aan te pakken. Wij zijn overtuigd van de kracht van de samenwerking met onze deelnemers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.  

Samen Sterk in Brabant

Zo bundelen we ook de krachten met de andere twee Brabantse omgevingsdiensten, de gemeenten, de provincie, waterschappen, Openbaar Ministerie, politie en terreinbeheerders in het samenwerkingsverband Samen Sterk in Brabant (SSiB). Om samen het Brabantse buitengebied schoner en veiliger te maken.