This is main content

Organisatie

Wij werken aan een veilige en gezonde leefomgeving, voor iedere inwoner van onze mooie provincie. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) is een Gemeenschappelijke Regeling (GR), gevormd door de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en de provincie Noord-Brabant (eigenaren & opdrachtgevers).  

Bestuur

Het bestuur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant bestaat uit een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur. Het AB van de ODZOB omvat de 22 vertegenwoordigers van de colleges van de 21 gemeenten in de regio en van het college van GS van de provincie. Het AB benoemt uit zijn midden een Dagelijks Bestuur (DB).

Organisatie 

De ODZOB is een jonge, ambitieuze organisatie die voortdurend in ontwikkeling is. Dagelijks werken zo'n 240 collega's met enorme betrokkenheid aan veiligheid en gezondheid. Er heerst een informele werksfeer waarin collega’s elkaar snel kunnen vinden én leren kennen. Collega’s zijn behulpzaam en staan voor elkaar klaar. Het open en flexibele kantoorconcept draagt daar zeker aan bij. Bekijk onze vacatures of mogelijkheden voor stages.

Concernplan

In het concernplan (zie 'documenten' onder op deze pagina) van de ODZOB staat een meerjarig perspectief voor de periode tot en met 2022. Het is een kader voor de inzet van de ODZOB die samen met onze deelnemers is bepaald. Verdere uitwerking hiervan vindt plaats in documenten zoals begroting, programma’s en uitvoeringsplannen. In de infographic van het concernplan de 7 uitdagingen samengevat: 

Infographic concernplan; zie de pdf infographic onder het kopje 'Documenten' op deze pagina

Omgevingsdienst NL

De ODZOB is aangesloten bij Omgevingsdienst NL, de vereniging van de 29 omgevingsdiensten (regionale uitvoeringsdiensten) in Nederland.