This is main content

Martine van Dort nieuwe directeur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

06 oktober 2020

Met ingang van 1 januari 2021 is Martine van Dort de nieuwe directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Zij volgt hiermee Marloes Tolsma op, die afgelopen augustus afscheid nam van de ODZOB. De functie van directeur wordt nu tijdelijk waargenomen door Ron Cremers.

Martine is sinds 2016 sectormanager bij de gemeente Eindhoven. Daarvoor heeft zij onder meer gewerkt als manager Juridische Zaken bij de gemeente Oss, als directeur a.i. van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief Oss en als juridisch beleidsmedewerker bij het Waterschapsbedrijf te Roermond.

Martine woont in Oss en heeft een levenspartner en twee kinderen, waarvan de jongste nog de middelbare school bezoekt en thuis woont. In haar vrije tijd brengt Martine graag tijd door met familie en vrienden. Daarnaast wandelt en fietst ze graag of bezoekt een restaurant of concert. Martine over haar nieuwe functie: “Ik heb enorm veel zin om te beginnen bij de ODZOB. Ik heb al vanuit meerdere kanten gehoord dat het een mooie organisatie is met betrokken professionals, en dat is ook mijn eerste, eigen indruk. De ODZOB levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze leefomgeving, een belang dat niet genoeg onderstreept kan worden. Ik zal mij hier met plezier aan verbinden.”

De voorzitter van de ODZOB, Marc van Schuppen, is verheugd over de benoeming van Martine van Dort: “De omgevingsdienst staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Niet in de laatste plaats de invoering van de Omgevingswet. Met Martine hebben we iemand aan ons weten te binden die hier, samen met de medewerkers en externe partijen, op inspirerende wijze invulling aan gaat geven.’’    

Martine van Dort