This is main content

Negatief zwemadvies voor De Bergen in Wanroij

04 juni 2018

De provincie Noord-Brabant heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor De Bergen in Wanroij. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), die in heel Noord-Brabant de controles uitvoert, heeft bij de laatste inspectie van deze zwemplas teveel intestinale enterokokken aangetroffen. Deze bacteriën, die voorkomen in de ontlasting van mensen en dieren, kunnen zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen.

Aangewezen zwemwaterlocaties in Brabant, zoals De Bergen, worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Als daar aanleiding voor is, kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Een negatief zwemadvies houdt in dat zwemmen in de betreffende plas wordt ontraden, maar (op eigen risico) nog wel mág. Het negatief zwemadvies wordt pas ingetrokken als een structurele verbetering van de waterkwaliteit is aangetoond.

Veilig zwemmen
Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2018) kunt u veilig zwemmen op de aangewezen locaties. Die zijn te herkennen aan de provinciale borden ter plekke. De aangewezen locaties zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl. Zwemmen op niet-aangewezen locaties wordt altijd afgeraden.